Aan de slag!

Een prachtige reportage vandaag (5 juli) van Karin Albers op Radio 1 over de moeite die  mbo-ers en universitair geschoolden hebben bij het vinden van baan na hun afstuderen. Een goed startpunt voor de pas afgestudeerden om nu actief aan de slag te gaan met hun Personal Brand.

In 2008 lag de werkloosheid onder mbo-ers op 3,2 procent en onder wo-ers op 4 procent. Dat is verdubbeld naar 7 procent (mbo) en 7,9 procent (wo) in 2011. Bij mensen die op een hogeschool gestudeerd hebben, is de stijging net iets minder: van 4 procent in 2008 naar 6,6 procent in 2011.
In mijn praktijk zag ik de laatste jaren vooral oudere werknemers wakker geschud worden. Wie wil mij nog hebben? En later: ‘Ik ga me actief onderscheiden, zichtbaar worden, netwerken.’ Ben je pas klaar me de opleiding en ga je solliciteren dan krijg je al snel reacties als ‘we hebben 200 brieven, helaas is de keuze niet op u gevallen.’
Personal Branding is meer dan een vormpje of een manier aanleren over hoe je jezelf verkoopt. Het begint bij je passies, je talenten, je drijfveren. Weet je die en voel je die? En kun je ze echt raken en omzetten in daden dan komt de juiste focus en aandacht vanzelf.
En die motor blijft lopen, zelfs als je die nieuwe baan hebt gevonden.
Geïnteresseerd in Personal Branding Traject van Brand Me Up? Er is een korte versie en eentweedaagse.