“Facebook is een datingsite”

De studente riep het met veel overtuiging en voegde eraan toe: “Ik ben met Facebook gekapt”. Tot mijn verbazing viel een meerderheid van de klas SCW (ROC Eindhoven, derdejaars) haar bij en de les over Social Media was net één minuut oud.

Jongeren zijn toch de hele dag bezig met Social Media was de stellige overtuiging. Een snelle telling leverde een mager resultaat op: Twitter 3, Facebook 8, Hyves 1, Google + 0, Foursquare 2, Tumblr 0.
Op de stelling ‘Het leven is leuker met Social Media’ reageerde driekwart negatief.

Uit de discussie over Facebook volgde de volgende conclusies:

1) Ik voel groepsdruk. Iedereen heeft het zgn superleuk en ik was er niet bij. Vaak heb ik dat al als ik ’s ochtends op mijn iphone kijk.
2) Ik word uitgenodigd of gepord door jongens die alleen maar willen daten.
3) Ik zie dat mijn vriendin aan het flirten is met anderen, dat hoef ik niet te zien.
4) Iedereen kan zien met wie ik was en waar
5) Facebook is toch iets voor papa en mama

facebook datingsite

In de parallelklas eenzelfde resultaat. Omdat het me erg verbaasde, ben ik een onderzoek gestart naar de beleving onder studenten over Social Media. De resultaten worden binnenkort op LerenProfileren.nl gepubliceerd.

Opmerkelijk is een nieuwe app met de veelbetekende naam Bang your Facebookfriends. Hiermee zoek je via Facebook naar sexpartners. Het schijnt razend populair te zijn in Amerika. Lees het artikel hier