Gebruik die Facebook Timeline!

Op 30 maart zijn alle Facebookpagina’s verplicht over op de nieuwe Timeline: of je wil of niet. Dat biedt kansen! Een paar tips.

1. Je kan je creativiteit de vrije loop laten. Zie bijvoorbeeld deze prachtige voorbeelden: Facebookcovers Webshops moeten het vaak hebben van de visuele presentaties. De nieuwe look die facebook biedt, geeft je alle ruimte die goed neer te zetten. Weer creatief en verras je fans en bezoekers. De nieuwe afbeelding is 851 pixels bij 315 pixels groot. Goede content is vaak visueel dus grijp deze kans.

2. Maak je Mijlpalen zichtbaar! Erg handig in je presentatie op Facebook is de mogelijkheid zgn Mijlpalen te zetten. Dat zijn grote gebeurtenissen die je aangeeft als belangrijk. Jouw bezoekers zien dan in één oogopslag wat je bijvoorbeeld in het afgelopen jaar aan hoogtepunten hebt bereikt. Overzichtelijk en makkelijk.

3. Gebruik de nieuwe facebook Advertenties. Ze maken het mogelijk dat je je gebruikers op drie verschillende momenten kan bereiken:

 

a) aan de rechterkant van de homepage

b) de newsfeed op de homepage

c) Newsfeed op mobiel

4) Hoogtepunt. Je kent het wel, je plaatst meerdere post in een week maar die ene is zo briljant, die zou eigenlijk bovenaan moeten blijven staan. Dat kan nu dus en ook nog eens heel groot. Bij je post kun rechtsboven aangeven of je bericht als Hoogtepunt moeten worden aangegeven. De post wordt dan in de breedte helemaal bovenaan geplaatst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.